Ljuslådor i Malmö

Ljuslådor tillverkar vi oftast av aluminium ram men kan i vissa fall förekomma annat material så som plast eller trä. Fronten av ljuslådan eller skylten utgörs ofta av akrylplast med text/logo av utskuren vinylfolie. Fronter av aluminiumplåt med urfräst text/logo har fördelen av att begränsa ljusutsläppet till endast text eller logotypen. Vi tillverkar även helt unika dibond ljuslådor, dessa lådor har fördelen att vi kan fräsa ut loggan eller texten i dibond skivan och sedan höja upp bokstäverna från ytan som ger en kant belyst effekt.

I större format används fronter av vinylduk, s.k mjuk front, som sitter mot lådans stommen i en ram som en egen integrerad enhet. Fördelen är att du får en skarvfri lösning oavsett storlek.
Det vanligaste belysning metoden är lysrör armaturer som monteras inne i lådan och beroende på storleken av lådan, sätter vi olika längd och antal lysrör i en låda.

Det finns även möjlighet att använda LED moduler eller Led lysrör för att ha mindre el förbrukning, Vi använder oss av välkända LED moduler med väldigt bra ljus spridning och väldigt lågt energi förbrukning.

Enkelsidig ljusåda

En ljuslåda som har endast ena ytan belyst och budskapet syns endast på ena sidan kallas enkelsidig ljuslåda. Användnings området är varierande och vi kan tillverka både in-, och -utomhus ljuslådor.

Exemplar på olika användnings områden som vi rekommenderar för dessa skyltar är:

  1. Menyskyltar till café & restauranger
  2. Fasadskyltar till butiker
  3. informativa skyltar
  4. butiksskyltar vid ingångar

Enkelsidiga ljuslådor delas också i olika modeller enligt nedan

Denna typ av enkelsidig ljuslåda är den traditionella och enkla formen av ljuslådor.

En ram av aluminium alternativ plast med en botten av aluminium alternativ plast som med hjälp av lister håller en vit plexiglas som yta. Plexiglaset textas efter önskemål och skylten kan tillverkas i anpassad mått och storlek. Inga begränsningar när det gäller storlek

Denna modell tillverkas av dibond som är en blandning av aluminium och plast. Ljuslådans belysta yta begränsas enbart till texten och designen som ska framhävas. En lite mer nyare modell av enkelsidig ljuslåda med elegant utseende och ganska gjuten form
Denna typ av ljuslådor är i princip likadana som dibond ljuslådor men med en extra touch som lyfter fram det viktiga i skylten ytterligare en steg. Genom att fräsa ut design som ska upphöjas i 10 mm akryl och limma det på ytan av ljuslådan uppnår vi den tredje dimensionen.